Co mít na paměti u Crazy kontaktních čoček

Neměli bychom zapomínat na to, že i Crazy kontaktní čočky jsou zdravotnickou pomůckou. Vkládáme je do očí, které jsou velmi citlivé a pro nás důležité, vždyť díky zraku přijímáme až 80 % informací o našem okolí.

Pokud s nošením kontaktních čoček nemáte žádnou zkušenost, mělo by pro vás být samozřejmostí, objednat se předem na vyšetření. Během něj vám optometrista oči prohlédne, vyloučí kontraindikace nošení kontaktních čoček, změří parametry oka a vybere nejvhodnější kontaktní čočku, která bude na vašem oku správně sedět a nepoškodí ho.

U kontaktních čoček není důležitý pouze jejich vzhled – ale také parametry, jako například zakřivení, které v podstatě znamená velikost kontakních čoček. Podobně, jako když si pořídíte malé boty, které vám otlačí nohy a způsobí jejich otok, mohou i nevhodně naaplikované čočky způsobit podobné potíže na oku.muž halloween blackout čočky-zmenšený

Důležité je také mít za sebou úspěšný zácvik do nasazení a vyjmutí kontaktních čoček z oka. Špatná technika aplikace může vést k poškrábání rohovky, která umí člověka pěkně potrápit.


Vyšetření s aplikací

Oči máme jenom jedny. Není proto dobré experimentovat s nevyzkoušenými kontaktními čočkami. Objednejte se na vyšetření s aplikací a buďte si jisti, že svým očím neublížíte.


Pár tipů ke Crazy čočkám:

  • Pokud již nějaké kontaktní čočky nosíte – zvolte Crazy čočky se stejnými parametry - zakřivením, dia (průměrem) a dioptriemi.
  • Pokud zvolíte variantu tříměsíčních nebo ročních – nezapomeňte si k nim pořídit i vhodný roztok k čištění a uchovávání. Nutností je také sterilní pouzdro na kontaktní čočky (bývá součástí balení roztoku).
  • Frekvenci výměny (tedy tři měsíce u tříměsíčních a dvanáct měsíců u ročních) přesně dodržujte. (Doba se počítá od otevření blistru – nezáleží tedy na tom, jestli si během této doby nasadíte čočky každý den, nebo pouze párkrát.
  • Ideální variantou na party jsou kontaktní čočky jednodenní – nemusejí se čistit, vezmete si jen jednou a po tom vyhodíte.

Crazy kontaktní čočky existují ve variantě bez dioptrií i s nimi.

Najděte si ty svoje >>

130723605_l-NL

 

* Kontaktní čočky jsou zdravotnickým prostředkem sloužícím ke korekci zraku. Vždy čtěte příbalový leták.