U kterých sportů je lepší sundat brýle a nasadit čočky?

Ačkoliv obecně pro většinu sportů platí, že je lepší vyměnit brýle za kontaktní čočky, přece jen u některých z nich je to přímo nutností. Proč? Zejména kvůli bezpečnosti.

Podívejte se na výběr těch, které jsme pro vás sepsali my.

Kontaktní sporty – u všech kontaktních sportů je nutností brýle sundat. Pokud máte vyšší dioptrie, kontaktní čočky jsou pro vás ideální řešení.


Gymnastika – Stojka, nebo kotoul se rozhodně dělá lépe bez brýlí, nebo ne? :-)


Jóga – Podobně jako u gymnastiky-při krkolomných pozicích by mohly vaše brýle snadno přijít k úrazu.


Míčové sporty – Pokud máte nasazené brýle a dostanete ránu do obličeje balonem, může vlivem nárazu na obrubu dojít k poranění obličeje. A to i pokud jsou ve vašich brýlích plastové (nerozbitné) čočky.


Lyžování, snowboarding a bruslení – v zimě se brýle mohou při přechodu do tepla mlžit, s kontaktními čočkami žádné zamlžování neřešíte.


Tenis – na rozdíl od brýlí vám kontaktní čočky nebudou sjíždět, ani když se při pobíhání na kurtu zpotíte.


Volejbal, basketbal – u podobných sportů je důležité široké zorné pole, díky kontaktním čočkám nebude vaše zorné pole omezeno.


Tak co, napadá vás ještě nějaký sport, na který jsme zapomněli? Na sport jsou ideální jednodenní kontaktní čočky, které po použití nemusíte čistit, prostě je zahodíte a až si půjdete příště zahrát basketbal nebo zalyžovat, nasadíte si nový pár. ;-)


Jednodenní kontaktní čočky nakoupíte snadno ZDE.