Tak pohodlné, že je v očích ani necítíte! Nové kontaktní čočky TOTAL 30

Tak pohodlné, že je v očích ani necítíte

Přichází nové kontaktní čočky TOTAL 30

Nosíte kontaktní čočky a už vás nebaví neustálý pocit nepohodlí? Přemýšlíte, že s kontaktními čočkami kvůli diskomfortu skončíte? Řešení nabízí nové měsíční kontaktní čočky TOTAL 30, které v květnu uvedl na český trh americký výrobce Alcon.

Horká novinka slibující nebývalý komfort je převratná zejména v materiálu, který na samotném povrchu čočky obsahuje až 100 % vody.

Jak to firma Alcon dokázala? A opravdu nositel v oku čočky vůbec nevnímá?

Podívali jsme se zblízka na složení i použité technologie. Pronikněte s námi do tajů nových TOTAL 30 a zjistěte, zda jsou ty pravé pro vás.

 total30

Co jsou kontaktní čočky TOTAL 30?

Kontaktní čočky TOTAL 30 od firmy Alcon jsou první a jediné měsíční kontaktní čočky s proměnným obsahem vody. Materiál čoček se skládá z vody a lehfilconu A, hydrogelu s obsahem silikonu. Čočky mají navíc speciální úpravu, která na povrchu zvyšuje obsah vody.1-4

Jak je možné, že jsou TOTAL 30 tak pohodlné?

Vysoké pohodlí, které výrobce u TOTAL 30 slibuje, připisuje firma vlastnosti, kterou nazvala "Water Gradient", tedy proměnný obsah vody.

Tato technologie zajišťuje, že se obsah vody plynule mění z 33 % v jádře čočky k 80 % směrem k jejím povrchu, dosahující až 100 % na úplném vnějším povrchu čočky. Důsledkem je jemná gelová vrstvička, která vzniká mezi povrchem oka a čočky. Díky tomu kontaktní čočka svým povrchem na oko přímo nenaléhá a v oku ji necítíte.1-4 

Proč je obsah vody v čočkách tak důležitý?

Člověk průměrně mrká 14 000 x za den, což znamená, že víčka přejedou přes oční povrch každých 6 s. Pohyb víček způsobuje tření, vysoký obsah vody oční povrch lubrikuje, díky tomu je tření sníženo a je dosaženo mnohem většího komfortu než u jiných čoček. Obsah vody v čočce je pro pohodlné nošení prostě zásadní.

95951a69a1632a5ece26920aa123b140

Jak a proč vznikly TOTAL 30?

Průzkumy společnosti Alcon ukázaly, že největší problém pro nositele kontaktních čoček je diskomfort. Nositelé označovali nepohodlí jako „nutné zlo“. Až 75 % nositelů v dotaznících uvedlo, že by chtěli čočky, které by v oku vůbec necítili. Zároveň až 64 % nositelů preferovalo čočky s plánovanou výměnou, oproti těm jednodenním. Přitom výzkumy a inovace prováděné v posledních letech se věnovaly hlavně jednodenním kontaktním čočkám.

A právě to vedlo společnost Alcon k touze po vývoji měsíčních čoček, které by nabízely maximální pohodlí a zároveň uspokojily nositele, kteří chtěli čočky s měsíčním intervalem výměny.

Nejen pohodlné, ale také dokonale čisté

Proměnný obsah vody byl již aplikován u jednodenních kontaktních čoček Dailies TOTAL 1, výzvou ale bylo, jak skloubit proměnný obsah vody s vysokou odolností proti usazovaní nečistot, který je u měsíčních čoček také zásadní. Vysoká odolnost proti usazování depozit zvyšuje komfort nošení.

Jak to tedy udělat, aby bylo možné čočky nosit měsíc a byly stále stejně pohodlné? Odpovědí se stala Celligent Technology.

Celligent Technology

je patentovaná technologie firmy Alcon, která unikátním chemickým složením napodobuje určité vrstvy oka. Umožňuje udržet vysokou odolnost proti usazovaní depozit na čočce během 30denního výměnného cyklu. Zde je nutné dodat, že kontaktní čočky TOTAL 30 se samozřejmě po každém nošení musí správně vyčistit, nejlépe roztokem AOSEPT.1-4

total30 kontaktní čočky

Výhody kontaktních čoček TOTAL 30

Výjimečné pohodlí. Tak pohodlné, že je ani 30. den v oku necítíte.1-4

Do kontaktu s okem přichází pouze jemný gelový povrch.

Unikátní technologie Celligent  zabraňuje usazování nečistot během celého měsíce, takže i 30. den jsou stejně čisté, jako den první.1-4

Čočky obsahují barevnou přísadu, která jim dodává světle modrozelený odstín, díky kterému jsou lépe vidět při manipulaci.

Čočky blokují UV záření a omezují propustnost modrého záření od monitorů, televizních obrazovek i mobilů.*

 

30

Zažijte výjimečné pohodlí!

Vyzkoušejte nové TOTAL 30 s převratnou technologií.

 3 kusové balení TOTAL 30 zde >>  a 6 kusové balení TOTAL 30 zde >>.

tlačítko

Při koupi 6 kusového balení za rok vydáte za kontaktní čočky méně než 2.000 Kč!

 

Kontaktní čočky jsou zdravotnickým prostředkem určeným ke korekci zraku.

* pro informace o propustnostech pro konkrétní vlnové délky čtěte prosím příbalový leták.

Reference 1-4

 Reference -čistota 1-4